Pitanja i odgovori o Norveškoj

Sve što ste hteli da znate o Norveškoj a niste imali koga (ili vas je bilo blam kao mene) da pitate. Kako je dostupnost informacija na temu postala prilično nezgodna tema, nešto je moralo da se preduzme. A koj će nego li dokoni i uporni programeri „to the rescue“…
Kao što rekoh, dostupnost i relevantnost aktuelnih informacija na temu je postala problematična tema za sve koji su zainteresovani na temu Norveške, i došlo se na ideju da se napravi neki (da se stručno izrazim) „sajt“ na kome će informacije biti pregledne, relevantne, precizne i lako dostupne. Pre nego svi sad zapucamo tamo i zaebemo da čitamo moj blog samo da ukratko objasnim koncept novog sajta. To tamo NIJE forum. Dakle, tamo se ne raspravlja, ne pišu se pozdravi, i NIKAKO se ne pišu pitanja na već postavljeno pitanje. Ovo je vrlo bitno jer je i meni trebalo malo vremena da ukapiram kako sajt radi pošto sam i sam dugo bio na forumima. Dakle, ako je pitanje na primer „Šta je SKATT?“ vi možete napisati SAMO i isključivo odgovor na to pitanje, a ako vas zanima koliki će vam skatt (porez) biti postavite novo pitanje sa relevantnim opisom posla, ugovora i sl.

Takodje, rasprava nije konstruktivna jer se odgovori ne sortiraju hronološki već po kvalitetu (broju glasova) tako da rasprava gubi smisao pošto će postovi biti razbacani.

Uprava sajta se veoma trudi da sajt ostane pregledan za krajnjeg korisnike tako da nemojte lično ili pogrešno shvatiti ako vam pitanje ili odgovor budu odbijeni (uz obrazloženje naravno) ako ne prate gore navedenu filozofiju sajta, jer je veoma teško održati informacije preglednim a to je moguće samo jakom cenzurom. Pomozite upravi sajta tako što će te neprikladne odgovore ili pitanja „prijaviti“ klikom na dugme „prijavi“ pored problematičnog texta.

E da, projekat se zove „Pitanja i odgovori o Norveškoj“ ili ukratko www.oNorveskoj.com.

Comments

comments

7 mišljenja na „Pitanja i odgovori o Norveškoj

 1. Odlican sajt. Hvala za link

  A za ovaj glagol nakon „zapucamo tamo i“ sam pao sa stolice.
  Ništa bez dijalekta istočne/južne Srbije !
  Pozdrav iz južne Srbije
  😀

  • Cesto u textovima ima nekih izraza i fraza koje samo neki od mojih prijatelja razumeju jer su vezane za neku izreku, anegdotu ili pak video klip. Sto bi rekli, „izraz iz kraja“. Jedan takvih izraza je i taj koji pominjes, i samo uz pravilan (juzni) naglasak na slovo BEM on zvuci bas kako si ga ti percipirao. Verovatno nije podjednako interesantan sirokim narodnim masicama i masama, ali ko razume shvatice :)

 2. 1. cerka ovih dana polaze prijemni na 2 faksa farmaciji i pmf-u informatika. kakve su sanse za posao tamo za ove struke.
  2. ukoliko uspe da nadje posao za vreme raspusta a radimo na tome ( u nekoj bolnici kao spremacica ili slicno u oslu ili okolini) sta joj je potrebno (ima i hrvatski pasos)

 3. Cao.. Ja sam nedavno pocela da zivim u Norveskoj. Hocu da nadjem posao,ali prvo sto me pitaju jeste: Da
  li imam vozacku dozvolu. Ja je nemam. Zato sada hocu da polazem vozaki, ali jezik jos nisam savladala. Da li postoji mogucnost da uzmem prevodioc i da li moze da se uce testovi na nasem, ima li neki sajt ili knjiga testova da su prevedene na nas jezik ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *
Pročitaš još nešto?


«
»